Týden 25. – 29. 9.

UncategorizedKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Týden 25. – 29. 9.

Milí rodiče!

Děkujeme vám za dnešní návštěvu ve škole a za pomoc a spolupráci doma. Máme za sebou týden plný akcí, v pondělí jsme si myslím hezky užili program Hurá do opery! a ve středu si zaběhali na Svatováclavském běhu. Fotografie najdete na webu. Děti z naší třídy hodnotily tento běh jako zatím nejlepší, protože se nikdo nehádal a všichni se podporovali navzájem. Některé děti, jak asi víte, doma vyrobily medaile pro všechny. Bylo to opravdu moc hezké a děti pak o tom hezky mluvily při reflexi.

 

Dnes jsem rozdávala zadání matematické olympiády včetně pravidel. Kdo chyběl, může dostat všechno v pondělí. Soutěž je dobrovolná, ale myslím, že velmi zajímavá a prestižní. Více informací na webu.

 

Další možností je ještě Logická olympiáda, registrace do ní se ukončuje již zítra! Případní zájemci ať se sami přihlásí na webu. Dejte mi v takovém případě prosím jen vědět, abych měla přehled.

 

V samostatném e-mailu jste se dočetli o sběru. Budu moc ráda, pokud v něm budete i letos pokračovat. Na hliník máme i ve třídě malý odpadkový koš.

 

Upozorňuji, že koncert  FOK, na který jsme přihlášeni, se přesunul, a to na pondělí 16.10. Informace je aktualizovaná i na webu školy.

 

Všechny moc prosím o zprávu – předběžně: kdo z dětí by chtěl jet letos na hory? Potřebujeme kvůli organizaci znát přibližný počet účastníků. Naše třída by jela v prvním termínu, tj. 16. – 21. 1. (konec buď v sobotu nebo v neděli).

 

K uplynulému týdnu:
M – Opakovali jsme písemné odčítání a sčítání a také zlomky a desetinná čísla. Tady cítím, že bude potřeba ještě více procvičovat, abychom desetinným číslům úplně porozuměli.

 

ČJ – V jazyce jsme intentzivně řešili stavbu slova, předpony a předložky. Na čtení a sloh moc času nebylo.

 

ČJS VL – Opakovali jsm povrch a řeky ČR, v příštím týdnu už budeme toto učivo (ze 4. ročníku) zkoušet. Zjistila jsem, že na stránkách mapy.cz se dají generovat krásné mapy s vyznačením pohoří, nížin či řek. Ukázku jsem vám poslala v příloze mailem, případně si pro své potřeby sami vygenerujte, co potřebujete. Anebo napište a pošlu vám, co mám.

 

ČJS PŘ – Mluvili jsme o vzduchu, dýchání, kyslíku a lehce i o fotosyntéze.

 

HV – Zpívali jsme a taktovali Proč bychom se netěšili a dívali jsme se na dokument o Rusalce. Zájemcům posílám jiný díl pořadu o Prodané nevěstě, na který teď ve škole určitě nebudeme mít čas.

 

Přeji pěkný teplý a barevný podzimní víkend

  • Poslední příspěvky

  • Nadcházející akce

    1. Jarní Bazar

      Duben 24 @ 14:00 - Duben 26 @ 17:00
    2. Uzavření klasifikace maturitních ročník

      Duben 25
    3. MŠ_sv. Monika_prevence_Prev-centrum

      Duben 25 @ 10:00 - 11:00
    4. Klasifikační pedagogická rada pro maturitní ročník

      Duben 25 @ 14:30 - 17:00
    5. Ukončení školní docházky pro maturitní ročník

      Duben 26 @ 8:00 - 17:00

© 2020 MŠ, ZŠ a Gymnázium sv. Augustina