Týden 20. – 24. 11.

UncategorizedKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Týden 20. – 24. 11.

Milí rodiče!

Tento týden jsme měli s většinou dětí a vás konzultace – děkuji za milá setkání. S dalšími se uvidíme 8.12.

 

V příštím týdnu budeme v pátek již chystat adventní věnce. Budeme rádi, když se jako obvykle přidáte i vy. Přesný čas a pozvánku ještě dostanete mailem, pravděpodobně v pondělí.

 

Připomínám, že v dalším týdnu 7. 12. v 15.30 má naše třída na starosti mši sv. Opět budu potřebovat od dětí pomoc s hraním, zpíváním, čtením, ministrováním.

 

Dnes jsme se dozvěděli, že 18. 12. máme jít s dětmi na dopravní hřiště. Detaily vám ještě upřesním, ale bude to během dopoledne.

 

K uplynulému týdnu:
ČJS VL – Začnu dnešním projektem na téma Česká republika. Celé čtyři hodiny jsme se věnovali různým úkolům – hledali v mapách, poznávali, tvořili, přiřazovali… a společně také tvořili jednu krásnou nástěnnou mapu. Pro zajímavost posílám v příloze kartu pro skupiny (jmenovaly se Unicorni, Nejlepší génijusové, Potkánci a Pegasové).
Fotografie budou, pošlu potom odkaz.
Musím děti strašně moc pochválit za to, jak pracovaly. Po celou dobu plnily úkoly, ani jedna skupinka se nepohádala, všichni spolupracovali a dělali, co měli. Hodnocení skupin i práce pak bylo velmi pozitivní, děti práce bavila. A myslím, že se i hodně naučily a zopakovaly si.
Příští týden nás čeká na Českou republiku test.
Dětem jsem také slíbila, že vám pošlu odkaz na hru – máte tam ve slepé mapě klikat a hledat různá města. Je to docela těžké i pro dospělé. Můžete si to zkusit: http://geography.okhelp.cz/czech/index.php

 

M – Začali jsme téma zlomky a pokračujeme v dělitelnosti a dělení. Některé děti ještě potřebují procvičovat, prosím, pomozte jim s tím.

 

ČJ – Pokračujeme v pravopisném učivu o stavbě slova – tentokrát zdvojené n (denní, slunný…)  a ú s čárkou uprostřed slova (neúplný, zaúkolovat…). Ještě jsme opakovali bje/bě a vje/vě.
V literatuře jsme mluvili o Karlu Čapkovi. Bylo by dobré, aby si děti už zapamatovaly ty spisovatele (a jejich díla), o kterých jsme mluvili. Děláme to postupně, tak je to lepší učit se je průběžně, jednoho za týden, než jich pak mít mnoho najednou. Přehled všech, i těch, co jsme ještě neprobrali, najdete na stránkách třídy (zde dole).

 

Přeji vám krásnou neděli Krista Krále.
A odpočinkový víkend!

  • Poslední příspěvky

  • Nadcházející akce

    1. Jarní Bazar

      Duben 24 @ 14:00 - Duben 26 @ 17:00
    2. Uzavření klasifikace maturitních ročník

      Duben 25
    3. MŠ_sv. Monika_prevence_Prev-centrum

      Duben 25 @ 10:00 - 11:00
    4. Klasifikační pedagogická rada pro maturitní ročník

      Duben 25 @ 14:30 - 17:00
    5. Ukončení školní docházky pro maturitní ročník

      Duben 26 @ 8:00 - 17:00

© 2020 MŠ, ZŠ a Gymnázium sv. Augustina