Týden 11. – 15. 12.

UncategorizedKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Týden 11. – 15. 12.

Milí rodiče!

V pátek jsme se setkali na krásné besídce, děkuji za vaši účast. Páťáci moc pomohli s přípravou i průběhem, můžete na ně být pyšní.

 

V příštím týdnu se určitě přijďte podívat na Živý Betlém.

 

V pondělí místo 4. a 5. vyučovací hodiny budeme mít program dopravního hřiště. Proběhne přímo ve škole.

 

V úterý čeká děti test z angličtiny.

 

Ve středu nás tento semestr naposledy navštíví studentky na praxi.

 

Ve čtvrtek půjdeme s dětmi na program do Národní galerie – Veletržního paláce. S sebou 100 Kč a teplé oblečení (teplota uvnitř je asi 17 – 20 stupňů kvůli obrazům). Program proběhne normálně v době vyučování.

 

V pátek si uděláme třídní besídku. Budu vám vděčná za příspěvky na společný stůl – cukroví, ale i třeba něco slaného nebo třeba džus. Zítra si s dětmi vylosujeme spolužáka, kterému máme pomáhat a za něho se modlit poslední týden. Tomu stejnému prosím, aby dítě přineslo i v pátek malý dáreček.
Tzn. každý jeden dárek přinese a jeden si odnese. Prosila jsem děti, aby si případné další dárky, které chtějí někomu ze třídy dát, předaly mimo školu. Nechtěla jsem, aby někomu bylo líto, že má jen jeden dárek a jiný třeba pět. Prosím o pochopení a spolupráci.

 

K uplynulému týdnu:
M – Pokračovali jsme s počítáním povrchu a objemu krychlových staveb. Děti se v tom rychle zlepšují. Protože jsme začali už i s převáděním jednotek obsahu (cm2) a do Vánoc uděláme i jednotky objemu (cm3), potřebuji, aby děti bezpečně uměly převádět jednotky délky. Ne všem se to s úplnou jistotou daří.
Prosím, až to budete doma procvičovat, jděte přes pochopení a představu! Opět se mi ověřilo, že děti, které se to naučí přes „posouvání desetinné čárky nebo přidávání nul“, to po pár týdnech / měsících zapomenou. Opravdu lepší a hlubší pochopení mají děti, které si to umí představit.

 

ČJ – Opakovali jsme si slovní druhy, abychom se nakonec zastavili u přídavných jmen. Vyvodili jsme si jejich tři druhy (tvrdá, měkká, přivlastňovací) a v příštím týdnu v tom budeme pokračovat.
Jinak jsme místo čtení a slohu chystali mnoho věcí na páteční adventní koncert.

 

ČJS VL – Děti si měly připravit skupinové referáty o našich sousedech, což se většině dětí také povedlo. Dívali jsme se na čtyři sousední země také v pořadu Evropské pexeso: http://decko.ceskatelevize.cz/evropske-pexeso .

 

ČJS PŘ – Dokončili jsme téma vesmír a dívali se na podnebné pásy. Pro děti to bylo docela zajímavé a nové.

 

Požehnanou radostnou neděli

Klára Šleglová

http://www.skolasvatehoaugustina.cz

  • Poslední příspěvky

  • Nadcházející akce

    1. Jarní Bazar

      Duben 24 @ 14:00 - Duben 26 @ 17:00
    2. Uzavření klasifikace maturitních ročník

      Duben 25
    3. MŠ_sv. Monika_prevence_Prev-centrum

      Duben 25 @ 10:00 - 11:00
    4. Klasifikační pedagogická rada pro maturitní ročník

      Duben 25 @ 14:30 - 17:00
    5. Ukončení školní docházky pro maturitní ročník

      Duben 26 @ 8:00 - 17:00

© 2020 MŠ, ZŠ a Gymnázium sv. Augustina