Týden 26. 2 – 2. 3.

UncategorizedKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Týden 26. 2 – 2. 3.

Milí rodiče!

Příští týden vás zvu na setkání v úterý na Škole rodičů. Téma: Role otců.

 

Ve čtvrtek během dopoledne se s dětmi zúčastníme divadelního představení. Plně ho hradí škola a bude to také probíhat ve škole, takže nemusíte nic platit, ale děti nemusejí nikdam chodit. Více viz odkaz na třídních stránkách (rubrika Akce v Miláně).

 

Dnes jsme se oficiálně rozloučili s pí uč. Ladou z 1. třídy, která odchází na mateřskou. Místo ní je teď v první třídě minimálně do června pí uč. Jana.

 

Blíží se nám opět konzultace – tj. dvacetiminutové setkání mě, O. Juana, vás a vašeho páťáka. Prosím, abyste se zapsali do tabulky.
https://doodle.com/poll/9fixtyst6beha3nr

 

K uplynulému týdnu:
ČJ – Opakovali jsme pravopisná pravidla zájmen a začali jsme číslovky – dělení a druhy. Ve slohu máme teď trochu rozhozené skupiny, ale jedna už začala psát slohový útvar oznámení. Druhá část to začne příští týden.
Pokračujeme se světovými spisovateli literatury pro děti a mládež.

 

M – Tento týden jsme řešili opět Vennovy diagramy a také jsme pracovali se čtvercovými čísly. Jde v podstatě o druhé mocniny celých čísel, což jsme si ale zatím s dětmi takto nepojmenovávali.

 

ČJS PŘ – Jak jsem vám psala již dříve tento týden, zkoumali jsme dále rostliny, a to rostliny léčivé. Ochutnávali a očichávali jsme bylinné čaje.

 

ČJS VL – Mluvili jsme o době pobělohorské a o baroku. Ukázalo se, že děti už pozapomněly předchozí stavební slohy, tak určitě budu ráda, když je s nimi trochu zopakujete.

 

Hezký víkend!

  • Poslední příspěvky

  • Nadcházející akce

    1. Jarní Bazar

      Duben 24 @ 14:00 - Duben 26 @ 17:00
    2. Uzavření klasifikace maturitních ročník

      Duben 25
    3. MŠ_sv. Monika_prevence_Prev-centrum

      Duben 25 @ 10:00 - 11:00
    4. Klasifikační pedagogická rada pro maturitní ročník

      Duben 25 @ 14:30 - 17:00
    5. Ukončení školní docházky pro maturitní ročník

      Duben 26 @ 8:00 - 17:00

© 2020 MŠ, ZŠ a Gymnázium sv. Augustina