Týden 28. 5. – 1. 6.

UncategorizedKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Týden 28. 5. – 1. 6.

Milí rodiče,

zdravím na začátku června!

V uplynulém týdnu jsme měli monost se setkat na mši sv. ke slavnosti Těla a Krve Páně v naší škole. Měla jsem radost, jak všichni zvládli své úkoly – hraní, ministrování, zpěv i čtení.

Děti začaly ve skupinkách pracovat na plakátech, z nich vytvoří společnou výstavu na Fiestas 9. 6. – jste všichni zváni! Každá skupinka má jednu zemi, o níž v AJ napíše základní informace, v ČJ zpracuje nějaký typický příběh nebo pohádku té země, a ve VV vyrobí samotné plakáty.

Příští týden nás čeká v pondělí test z přírodovědy na soustavy, budu také pokračovat ve vybírání čtenářských deníků (velký dík těm, kdo ho už donesli).

Konec klasifikace se posouvá z 18. 6. na pátek 22. 6.

Na 7. 6. bylo naplánované promítání filmu a program lektorů z Jednoho světa, přesouvá se ale také, a to až na 28.6. Bude probíhat dopoledne u nás ve škole.

Z minulého týdne:

ČJ – dále jsme pracovali s přímou a nepřímou řečí, děti převáděly přímou řeč z komiksu do nepřímé a poté strávily kus přestávky začtené do Čtyřlístku. Ve slohu jsme se seznámili s tím, jak by měl vypadat inzerát. Děti mi mají poslat inzerát, který nepíšou. Dílnu jsme věnovali filmu – zkoušeli jsme, jak diváky může zmýlit jen zvukový záznam filmu.

M – hledali jsme pravidla, jak pracovat s nulami, abychom si pomohli při násobení a dělení velkých čísel.

PŘ – v Kvídu jsme zopakovali základní informce o lidských smyslech a povídali si o kůži a jejích funkcích. 4. 6. se bude psát test.

VL – od první republiky jsme se přesunuli k příčinám 2. světové války a jak to v Čechách vypadalo těsně před jejím vypuknutím.

Přeji vám krásný a požehnaný víkend!
Kateřina

  • Poslední příspěvky

  • Nadcházející akce

    1. Jarní Bazar

      Duben 24 @ 14:00 - Duben 26 @ 17:00
    2. Uzavření klasifikace maturitních ročník

      Duben 25
    3. MŠ_sv. Monika_prevence_Prev-centrum

      Duben 25 @ 10:00 - 11:00
    4. Klasifikační pedagogická rada pro maturitní ročník

      Duben 25 @ 14:30 - 17:00
    5. Ukončení školní docházky pro maturitní ročník

      Duben 26 @ 8:00 - 17:00

© 2020 MŠ, ZŠ a Gymnázium sv. Augustina