Týden 11. – 15. 9.

UncategorizedKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Týden 11. – 15. 9.

Milí rodiče!

Děkuji za vaši účast na třídních schůzkách a moc oceňuji, jak jste vzorní – všichni buď přišli nebo se omluvili. Děkuji také pí Vošahlíkové za zápis, který posílám mailem.

V příštím týdnu nás nečeká zvláštního. Jen poprosím, aby všichni doplnili případné chybějící věci – dětem knížku na čtení, přihlášku na kroužky a vyplněné odchody ve formuláři školní družiny (viz zápis z tř. sch.).

K uplynulému týdnu:
M – Děti strašně krásně pracovaly, ponořily se do své práce (zejména na algebrogramech) a vždycky, když jsem říkala, že bude přestávka, protáhly obličej, že nechtějí končit.
Velice oceňuji nejen množství látky, kterou si děti pamatují, ale také píli, nadšení a zápal.

ČJ – V českém jazyce opakujeme učivo nižších ročníků. Děti už by měly zvládnout určovat mluvnické kategorie u podstatných jmen – prosím, aby si případně i doma připomněly pády, čísla, rody, životnost a vzory podst. jmen. Proto z nich byl tento týden i domácí úkol.
Ve slohu jsme psali první vyprávění a v literatuře jsme přemýšleli o básni Jaroslava Seiferta.

ČJS – Ve vlastivědě pokračujeme ve čtení turistických map, dnes jsme opakovaly znalosti o zeměpisu České republiky – pohoří, nížiny, vodstvo. Děti se tvářily, že už toho hodně zapomněly, tak to je další příležitost k opakování.
V přírodovědě jsme mluvili o živé a neživé přírodě a o cestě od přírodniny přes surovinu až k hotovému výrobku. Děti to docela zaujalo.

HV – Zpívali jsme kánon a mluvili o variacích. Opakovali jsme píseň Kdyby tady byla taková panenka a tvořili jednoduchý nástrojový doprovod.

Přeji vám krásný víkend!

  • Poslední příspěvky

  • Nadcházející akce

    1. Jarní Bazar

      Duben 24 @ 14:00 - Duben 26 @ 17:00
    2. Uzavření klasifikace maturitních ročník

      Duben 25
    3. Klasifikační pedagogická rada pro maturitní ročník

      Duben 25 @ 14:30 - 17:00
    4. Ukončení školní docházky pro maturitní ročník

      Duben 26 @ 8:00 - 17:00
    5. Přijímací zkoušky 2024/25: náhradní termín

      Duben 29 @ 8:00 - Duben 30 @ 17:00

© 2020 MŠ, ZŠ a Gymnázium sv. Augustina