Týden 9. – 13. 10.

UncategorizedKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Týden 9. – 13. 10.

Milí rodiče!

V příštím týdnu se hned v pondělí vydáme na koncert. Odcházíme už v 8.00 ze školy, s sebou 100 Kč. Učení do školy stačí na 3. – 6. hodinu.
V pondělí nás navštíví také mnohým známá RNDr. Helena Klápová, CSc., která dříve pracovala i u nás ve škole. Kdo ji nezná, je to VŠ pedagožka a bude s dětmi mluvit o horninách a nerostech. Děti se moc těší.

 

K uplynulému týdnu:
M – Tento týden jsme hodně sčítali a násobili – pracovali jsme se stovkovou tabulkou a děti odhalily mnoho zajímavých pravidelností. Vypadaly dost nadšeně a většinou ani nechtěly končit.
Budeme pokračovat. K tomu vás prosím – děti měly mít kalkulačky a v příštím týdnu už je to opravdu nutné. Pořiďte jim je, na II. stupni je budou používat také.
Studentky, které přišly na náslech, byly milé a chválily dětí pracovní nasazení a nadšení.

 

ČJS VL – Začali jsme procházet jednotlivé kraje ČR. U každého jsem vybrala několik málo věcí, které by si děti měly zapamatovat. Najdete je na stránkách třídy (další kraje budou přibývat).
Každý týden teď budeme mít poměrně dost náročné domácí úkoly na práci s mapou – jak jste asi již viděli včera. S dětmi jsme se učili hledat na stránkách mapy.cz, je to součást digitální gramotnosti a poměrně užitečná aplikace. Doma mohou používat tuto mapu či mapu papírovou, to nechávám na vás / na nich.
Vím, že jsou to úkoly náročné, ale také velmi potřebné. Postupně by děti měly být v hledání v mapě čím dál samostatnější.

 

Také jsme dnes mluvili o volbách do Poslanecké sněmovny – pokud k volbám půjdete a bude to možné, prosím, vezměte s sebou i děti. Bylo by skvělé, kdyby to mohly vidět zblízka.

 

ČJ – Opakovali jsme větné vzorce a čárky v souvětí, hledali základní skladební dvojice. V rámci čtení jsme se zabývali nejznámějšími českými ilustrátory. Ty, které by děti měly příští týden (do čtvrtka) poznat, mají nalepené v sešitě na čtenářskou dílnu.

 

Učení je čím dál více, tak moc děkuji za pomoc vás z domova!
Hezký víkend

  • Poslední příspěvky

  • Nadcházející akce

    1. Jarní Bazar

      Duben 24 @ 14:00 - Duben 26 @ 17:00
    2. Uzavření klasifikace maturitních ročník

      Duben 25
    3. MŠ_sv. Monika_prevence_Prev-centrum

      Duben 25 @ 10:00 - 11:00
    4. Klasifikační pedagogická rada pro maturitní ročník

      Duben 25 @ 14:30 - 17:00
    5. Ukončení školní docházky pro maturitní ročník

      Duben 26 @ 8:00 - 17:00

© 2020 MŠ, ZŠ a Gymnázium sv. Augustina