Týden 5. – 9. 3.

UncategorizedKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Týden 5. – 9. 3.

Milí rodiče,

děkuji všem za zapsání na konzultace. Několik již dnes proběhlo, se zbytkem se uvidíme příští týden. Prosím, nezapomeňte na svůj termín.

 

Příští týden v neděli 18. 3. v 16.30 vás zveme na křížovou cestu do kláštera augustiniánů, jak psal O. Juan. Potom bude každá třída na svém stánku prodávat pečivo sladké i slané, výtěžek půjde na školy v Nigérii. Proto prosím o hojnou účast a o upečení čehokoli na prodej. Nejlepší jsou koláče v nějakých sáčcích či obalech, aby si je kupující mohli odnést.

 

Co se týče školního týdne – ve středu jdou děti v rámci mediální výchovy (ICT) na exkurzi do Českého rozhlasu. Podrobnější informace si s dětmi napíšeme v pondělí do žákovských knížek.

 

V pátek budeme soutěžit v matematickém klokanovi. Předchozí ročníky včetně zadání najdete na stránkách soutěže.

 

Děti čekají také testy ze španělštiny, pí uč. Yaneth jim na stránky naskenovala několik stránek z učebnice, aby se mohly připravovat.

 

Třídní mši, kterou jsme měli naplánovanou na 5.4. jsme z organizačních důvodů přehodili na 22.3., prosím, poznamenejte si ji.

 

K uplynulému týdnu:
ČJ – Pokračovali jsme s druhy číslovek a učili se skloňovat číslovky dvě, obě. Ve slohu děti opět psaly oznámení (např. pozvánku na výlet), což pro ně bylo poměrně obtížné. Obvykle zapomněly uvést více důležitých údajů.
Čteme stále světovou prózu pro děti a mládež – tento týden Goscinnyho Mikuláše a Dumasovy Tři mušketýry.

 

M – Dnes jsme psali měsíční test a během týdne hodně počítali logické úlohy. Děti pracovaly s pravidelnostmi a řadami, odhalovaly zákonitosti a byly schopné už opravdu na poměrně vysoké úrovni zobecňovat.

 

ČJS VL – Děti by měly zařadit stavbu ke správnému stavebnímu slohu (románský, gotický, renesanční, barokní). Mluvili jsme také o robotě a nevolnictví a opakovali. Připomínám seriál Dějiny udatného českého národa, pro děti je velmi atraktivní, i když některé informace jsou v něm (podle mě ne moc vhodně) uvedeny v nadsázce, kterou děti ne vždy cháTýden 5. – 9. 3.pou. Pod každým dílem je ale také kvíz nebo jiné úkoly, vysvětlení pojmů atp. Moc se ve škole nestíháme dívat, tak případně využijte na domácí opakování.

 

ČJS PŘ – Třídili jsme houby a opět pracovali s atlasy, děti mají i domácí úkol na třídění živočichů, rostlin a hub.

 

Přeji vám hezký víkend a smysluplné prožívání postní doby

  • Poslední příspěvky

  • Nadcházející akce

    1. Přijímací zkoušky 2024/25: školní část

      Duben 16
    2. Konzultace 4. třídy

      Duben 16 @ 14:00 - Duben 17 @ 17:00
    3. Maturita: Písemná práce (profilová část) ČJ

      Duben 17 @ 8:15 - 10:00
    4. Maturita: Písemná práce (profilová část) AJ-ŠJ

      Duben 18 @ 8:00 - 17:00
    5. MŠ_sv. Monika_prevence_Prev-centrum

      Duben 18 @ 10:00 - 11:00

© 2020 MŠ, ZŠ a Gymnázium sv. Augustina