Týden 4. – 8. 9. 2017

UncategorizedKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Týden 4. – 8. 9. 2017

Milí rodiče,

zdravím vás na konci prvního školního týdne a mám radost z toho, jak se postupně všechno zabíhá.

 

Moc děkuji, že jste všichni včas zaplatili u pana Ivana pracovní sešity. Od příštího týdne už bych ráda, aby měly všechny děti potřebné sešity i pomůcky. Soupis všeho jsem pro připomenutí uvedla na třídních stránkách.

 

Ve středu se na vás těším na třídních schůzkách v 17 hodin.

 

Jak psal O. Juan, už jsou v provozu nové školní webové stránky. Omluvte prosím ještě jejich nedokonalosti, i tak na nich najdete mnoho důležitých informací. Co se týče třídních stránek, přivítám vaše návrhy k jejich obsahu.

 

K uplynulému týdnu:
M – Začali jsme pozvolna opakováním, děti pracovaly samostatně i v párech a vypadá to, že si toho z loňska hodně pamatují. To mám radost.

 

ČJ – Z češtiny jsme moc probrat nestihli, spíše jsme její hodiny využily jako organizační – domlouvali jsme se na pomůckách, tvořili cíle třídy (více na tř. sch.), služby apod.
Ve středu, kdy máme čtenářskou dílnu (více o rozdělení hodin českého jazyka), jsme zavedli podobu referátu o přečtené knize. Každé dítě by mělo mít za pololetí jeden referát dle domluveného rozpisu. Více vám vysvětlím také až ústně.

 

ČJS VL – Dnes jsme mluvili s dětmi o turistických značkách a mapách. Děti by měly znát několik běžných značek (obydlí, les, řeka, zámek, hrad, kostel, železnice) a rozumět, co je napsáno na rozcestnících.

 

Na závěr prosba a „domácí úkol“ pro vás:
Abych mohla já i noví vyučující děti lépe poznat, vytvoříme si tzv. profily na jednu stránku. Je to technika převzatá ze zahraničí, ale s úspěchem ji používáme i u nás. Jde o vlastně jednostránkový krátký a stručný profil s fotkou každého dítěte, kde bude uvedeno to podstatné, co se týká jeho fungování ve škole. Děti mi o sobě něco psaly (co jsou jejich silné stránky, co je ve škole vždycky otráví, co je baví a co mají rády, kdo je pro ně v životě důležitý). O pomoc teď prosím vás – proto jsem vám po dětech poslala také dotazník.
Omlouvám se, že vás zatěžuji, ale věřím, že díky vaší ochotě se nám bude s dětmi lépe pracovat.
Na schůzkách vám jeden profil ukážu a odpovím na všechny vaše otázky.

 

Děkuji mnohokrát za spolupráci a těším se na viděnou

  • Poslední příspěvky

  • Nadcházející akce

    1. Přijímací zkoušky 2024/25: náhradní termín

      Duben 29 @ 8:00 - Duben 30 @ 17:00
    2. Konzultace 1.GYMA

      Duben 29 @ 14:00 - Duben 30 @ 17:00
    3. Škola rodiny: Setkání nad Hejného metodou

      Duben 29 @ 18:00 - 19:30
    4. Maturitní zkoušky, didaktické testy

      Květen 2 - Květen 7
    5. MŠ_sv. Monika_prevence_Prev-centrum

      Květen 2 @ 10:00 - 11:00

© 2020 MŠ, ZŠ a Gymnázium sv. Augustina