Týden 18. – 22. 6.

UncategorizedKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Týden 18. – 22. 6.

Milí rodiče,

zdravím vás v předposledním týdnu. K tomu příštímu mám pro vás několik informací:

Celý příští týden už bude výuka jenom 1. – 4. hod, kromě dnů, kdy budeme někde mimo školu.

V pondělí 25. 6. začneme ráno v 8:30 programem o kyberšikaně, poté budeme uklízet třídu a vracet učebnice – zkontrolujte prosím, že dětem doma už žádné nezůstaly. Budeme si také odnášet všechny zbylé věci, opět prosím o nějakou tašku na jejich přepravu. Děti by si měly odnést i květiny, které jsme měli ve třídě, a knížky, pokud nějaké přinesly z domova – v tom případě jim prosím připomeňte, které to byly, moc si to nepamatují.

V úterý 26. 6. půjdeme na exkurzi do hasičské zbrojnice v Modřanech. Začneme den jako normálně v 8:30 ve třídě a během první hodiny vyrazíme. Vrátíme se kolem 12:30, po obědě děti můžou odcházet domů.

Ve středu 27. 6. nás čeká společná mše sv. církevních škol v katedrále. Opět se sejdeme v 8:30 ve škole a budeme se vracet podobně jako v úterý, abychom stihli oběd.

Ve čtvrtek 28. 6. budeme ve škole dokončovat úklid, případně si uděláme nějaký společný program; na 3. a 4. hod pro nás připravili program pracovníci z Jednoho světa, podíváme se na krátký film a budeme s ním dál pracovat.

V pátek 29. 6. už proběhne předávání vysvědčení v kostele sv. Tomáše v klášteře augustiniánů na Malé Straně. Začne mší sv. v 10 hod, po samotném předání vysvědčení už budou mít děti prázdniny. Během mše budou děti sedět v lavicích po třídách, místa pro vás rodiče budou v zadní části kostela. Vysvědčení se bude předávat postupně od 7. po 1. třídu, prosím, abyste vydrželi až do konce předávání, pak už budou všechny děti propuštěny a vydají se k vám 🙂

Prosím všechny, jejichž děti v posledním týdnu ve škole chyběly, aby doplnili omluvenky – potřebuji je všechny podepsat!

Znovu děkuji za poslané kapesníčky.

Z minulého týdne:

ČJ – celý týden už jsme opakovali, prošli jsme v rychlosti slovní druhy a větu jednoduchou a souvětí. Ve slohu jsme si povídali o denících a zkoušeli si krátký deníkový zápis, v dílně jsme psali do deníku to, co by si asi zapsala hlavní postava naší knížky.

M – i v matematice jsme opakovali, dostalo se hlavně na geometrii a rýsování.

PŘ – seznámili jsme se se zásadními lidskými vynálezy – kolem, šroubem, pákou a kladkou. Na jednotlivých stanovištích si děti zkoušely, jak vlastně fungují.

VL – podařilo se nám projít komunismus až k Sametové revoluci, opět mě potěšilo, jak se děti o toto téma zajímají. Určitě si rády poslechnou, co jim o revoluci můžete říct vy, kdo jste ji zažili!

Přeji krásný a co nejklidnější víkend a těším se, že se uvidíme za týden na předávání vysvědčení!
Kateřina

  • Poslední příspěvky

  • Nadcházející akce

    1. Jarní Bazar

      Duben 24 @ 14:00 - Duben 26 @ 17:00
    2. Ukončení školní docházky pro maturitní ročník

      Duben 26 @ 8:00 - 17:00
    3. Přijímací zkoušky 2024/25: náhradní termín

      Duben 29 @ 8:00 - Duben 30 @ 17:00
    4. Konzultace 1.GYMA

      Duben 29 @ 14:00 - Duben 30 @ 17:00
    5. Škola rodiny: Setkání nad Hejného metodou

      Duben 29 @ 18:00 - 19:30

© 2020 MŠ, ZŠ a Gymnázium sv. Augustina